24 Μαρτίου 2015

Άγγιγμα επανένωσης

Ο Μπλερ και ο Ινές γεννήθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου, 10 εβδομάδες νωρίτερα από την ημερομηνία τοκετού. Αμέσως μετά την έξοδο τους στον κόσμο χωρίστηκαν και έμειναν σε διαφορετικές θερμοκοιτίδες. Και όταν ξανασυναντήθηκαν έπιασαν ο ένας το χέρι του άλλου, λιώνοντας τις καρδιές του ιατρικού προσωπικού που τους φρόντιζε.


Τα μικρά χέρια τους, στο μέγεθος γραμματόσημου, τεντώθηκαν και ενώθηκαν, επισφραγίζοντας έτσι τον δεσμό τους. Οι γονείς των αγοριών, η Λάουρα και ο Κρεγκ από το Εδιμβούργο, μιλάνε γι’ αυτή την ξεχωριστή στιγμή: «Ήταν το πιο συγκινητικό πράγμα που έχω δει. Θα είναι πάντα μια ξεχωριστή στιγμή για εμάς, η στιγμή που τα αγόρια μας ξαναενώθηκαν μετά τον χωρισμό τους».
Η Λάουρα γέννησε τα δίδυμα με καισαρική στις 30 εβδομάδες και αμέσως μεταφέρθηκαν στην μονάδα εντατικής νοσηλείας. Άρχισαν να αναπνέουν μόνοι τους μόλις 1 εβδομάδα μετά. Σύντομα οι γιατροί έδωσαν την έγκριση για να είναι τα αγόρια ξανά μαζί και μόλις τους έβαλαν στην ίδια θερμοκοιτίδα άγγιξαν ο ένας τον άλλο. Το νοσηλευτικό προσωπικό λέει ότι τα αγόρια είναι καλά στην υγεία τους και έχουν πάρει το κατάλληλο βάρος. «Έχουν αναπτυχθεί σωστά και αναπνέουν μόνοι τους. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να μπορούν σύντομα να βγουν από την μονάδα» είπε ο πατέρας τους.

Απόδοση: Μένια Πέτση  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου